ورزش نرمش سلامتی

برای اینکه بدنی همیشه آماده داشته باشیم، باید کنار ورزش، خیلی چیزها رو داشته باشیم. باهم یاد بگیریم...

ورزش نرمش سلامتی

برای اینکه بدنی همیشه آماده داشته باشیم، باید کنار ورزش، خیلی چیزها رو داشته باشیم. باهم یاد بگیریم...

روند بهبود کرونا چگونه است؟

در ابتدا ممکن است فکر کنید که یک سرماخوردگی است. ممکن است همینطور هم باشد، اما ویروس کرونا تشدید می شود. اینها چیزهایی است که لازم است در مورد این ویروس بدانید:

  طبق مطالعه مشترک چین و سازمان بهداشت جهانی در مورد ویروس کووید ۱۹، از تاریخ ۱ اسفند ۹۸، ۸۰ درصد از موارد تایید شده آزمایشگاهی کووید-۱۹ خفیف تا متوسط بودند، ۱۶ درصد شدید بودند و ۶ درصد بحرانی بودند. لازم است بدانید که یک مورد خفیف کووید ۱۹ همانند یک مورد خفیف سرماخوردگی نیست و همچنان نشانه های آن شدید است.

چیزی کمتر از نیاز به دریافت اکسیژن خارجی، شما را در طبقه بندی خفیف تا متوسط قرار می‌دهد. موارد شدید نیازمند اکسیژن خارجی هستند. موارد بحرانی به صورت آسیب به اندام های تنفسی و یا ایجاد آسیب در چندین اندام بدن توصیف می‌شوند.

نشانه ها و علایم، درمان و جدول زمانی داشتن بیماری بسته به اینکه بیماران در کدام طبقه بندی قرار می گیرند متفاوت خواهد بود. در ادامه ریز اتفاقاتی که روزانه برای بیماران کرونایی مختلف بر حسب میزان وخامت رخ می‌دهد را بررسی می کنیم.

بعد از قرار گرفتن در معرض این ویروس جدید، ممکن است ۲ تا ۱۴ روز طول بکشد تا اولین نشانه بیماری کووید ۱۹ نمود پیدا کند. این زمانی است که ممکن است بیماری مانند آنفولانزا و سرماخوردگی معمولی احساس شود. بسیاری از بیماران در همان مراحل اولیه از خود تب بروز می دهند. تحقیق مشترک چین و سازمان بهداشت جهانی می ‌گوید که ۸۸ درصد افرادی که کووید-۱۹ داشتند، از خودشان تب نشان دادند.

یک مطالعه دیگر در چین نشان داد که با وجود اینکه فقط ۴۴ درصد از بیمارانی که در هنگام پذیرش در بیمارستان تب داشتند، ۸۹ درصد از آنها در نهایت از خودشان تب نشان دادند. البته بعضی از موارد هم وجود داشت که بیماران علایم ناراحتی دستگاه گوارش را از خود نشان دادند؛ در این بیماران اسهال و حالت تهوع و استفراغ و ناراحتی شکمی ممکن است چند روز قبل از علائم تنفسی خود را نشان دهد.

البته این علایم رایج نیست. چون بیماری کووید ۱۹ یک بیماری تنفسی است. به این معنی که برای بیشتر بیماران ویروس از ریه ها شروع می شود و به همانجا هم ختم می شود. در روزهای اولیه عفونت، ویروس به سلول های ریوی حمله می کند. می تواند به طور خاص به سیلیوم ها آسیب بزند؛ مواد مو شکل که به اطراف حرکت می کنند تا راه‌های هوایی را از مخاط و مواد مزاحم پاکسازی کنند. وقتی سلول ها عفونی می شوند می میرند و ریزش می کنند، با این کار مواد مزاحم موجود در راه های هوایی را افزایش می‌دهند و جلوی توانایی بدن برای دور نگه داشتن مواد مزاحم از ریه ها را می‌گیرند. التهاب موجب آسیب و آسیب موجب التهاب بیشتر می‌شود و این چرخه می تواند تا زمانی که هیچ بافت سالمی باقی نمانده باشد ادامه پیدا کند.

این التهاب ممکن است دلیل اینکه چرا رایج ترین نشانه این بیماری سرفه خشک است را توضیح دهد. در مورد نفس تنگی و تولید خلط هم همینطور است. دیگر علائم ویروس کرونا که می‌تواند در این زمان ظاهر شود خستگی، گلو درد، سردرد، درد مفصل یا ماهیچه، لرز و ریزش بینی هستند. در روز پنجم بیماران دارای شرایط قبلی ممکن است احساس کنند که مشکل تنفسی دارند. معمولا ۷ روز طول میکشد تا یک نفر به بیمارستان برود.

موارد خفیف معمولا تا این زمان خوب می شوند. اما در موارد متوسط تا بحرانی در این زمان ذات‌الریه ایجاد شده که ممکن است شدت آن از غیرتهدیدآمیز تا بحرانی متفاوت باشد. زمان بهبود برای این بیماران می تواند از چند روز تا چند هفته طول بکشد. برای بعضی از موارد شدید و بحرانی علائم ویروس کرونا می تواند تا سندروم اختلال حاد تنفسی یا ARDS پیشرفت کند.

ARDS بیماری است که در آن مایعات در ریه ها بالا می آیند. و سیلی از سلول های ایمنی که برای هدف گرفتن عفونت آمده‌اند را به سمت ریه ها سرازیر کند. آنها معمولا در مناطق عفونی جمع می شوند. اما گاهی بدن بیش از حد سلول ایمنی دارد. به این معنی که سلولهای ایمنی شروع به کشتن هر چیزی که در سر راهشان وجود داشته باشد می کنند که شامل سلول های سالم هم می شود.

ARDS معمولاً کشنده است. ARDS در موارد بحرانی می تواند منجر به اختلالات تنفسی شود و نیازمند کمک های حیاتی پیشرفته باشد و این زمانی است که بیماران به احتمال خیلی زیاد نیاز دارند که به ICU بروند.

درمان شامل اکسیژن مکمل و تصفیه هوای مکانیکی می شود. هدف این است که اکسیژن بیشتری به راه‌های تنفسی وارد شود، چون ریه ها نمی توانند این کار را انجام دهند. اگر این درمان جواب ندهد به این معنی است که ریه ها دارای مقدار زیادی مایع هستند و اصلاً نمی توانند اکسیژنی را به راه های خونی برسانند. این دلیل بسیاری از مرگ های ناشی از بیماری کووید ۱۹ است.

حتی اگر بیماری از این مرحله جان سالم به در ببرد می‌تواند منجر به آسیب دائمی ریه شود. آسیب های وارد شده به ریه به شکل اثر موم عسلی باقی میمونه. این ضایعات در افرادی که تحت تاثیر ویروس کرونای جدید قرار گرفتند هم دیده شده است. مطالعات جدید نشان داده است که بیشتر افرادی که از این بیماری می میرند طی ۱۴ تا ۱۹ روز دچار مرگ می شوند و به طور معمول افرادی که بهبود می یابند بعد از دو و نیم هفته از بیمارستان مرخص می شوند. اما در موارد خیلی بحرانی بهبود می تواند تا ماه ها طول بکشد.

زمانی که یک بیمار دوره بهبود خودش را طی می کند ممکن است که همچنان بیماری اش مسری باشد. این افراد باید با پزشک شان و مقامات سلامت عمومی در تماس باشند تا مشخص شود که چه زمانی دیگر یک خطر محسوب نمی شوند.

تا الان هیچ واکسنی برای این ویروس پیدا نشده است. پس بهترین روش برای جلوگیری از بیمار شدن، جلوگیری از در معرض قرار گرفتن است. کووید ۱۹ به راحتی از طریق سرفه و عطسه کردن از شخصی به شخص دیگر سرایت کند.

پس دست هایتان را مرتب بشویید و از تماس نزدیک با افرادی که بیمار هستند جلوگیری کنید. سطوحی که از آنها روزانه استفاده می‌کنید را تمیز و ضدعفونی کنید. کووید ۱۹ باید جدی گرفته شود. اما در بسیاری از موارد قابل بهبود است. پس در خانه بمانید و وحشت نکنید و اگر شک دارید به کرونا مبتلا شده اید، با انجام آزمایش کرونا در محل زندگی خود، خیال خود و اطرافیانتان را راحت کنید.

منبع: سایت درمانکده

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد