ورزش نرمش سلامتی

برای اینکه بدنی همیشه آماده داشته باشیم، باید کنار ورزش، خیلی چیزها رو داشته باشیم. باهم یاد بگیریم...

ورزش نرمش سلامتی

برای اینکه بدنی همیشه آماده داشته باشیم، باید کنار ورزش، خیلی چیزها رو داشته باشیم. باهم یاد بگیریم...

در مورد جدیدترین علام کرونا بیشتر بدانید

وقتی در اواخر سال میلادی ۲۰۱۹ ویروس خطرناک کرونا برای نخستین بار در چین شناخته شد، شاید کسی گمان نمی‌کرد که این ویروس باعث ایجاد همه‌گیری در سطح جهان شود و تا فصل شیوع سرماخوردگی طول بکشد.

اکنون که این ویروس همچنان در همه جهان شیوع فراوان دارد و فصل سرماخوردگی در نیمکره شمالی زمین آغاز شده است، برخی پرسش‌ها درباره شباهت‌ها و تفاوت‌های سرماخوردگی و عفونت کرونا در ذهن ما وجود دارد که در این نوشتار به آنها می‌پردازیم.

  

علائم عفونت با ویروس کرونا

ابتلا به ویروس کرونا در برخی افراد بدون علامت است یا علائم بسیار خفیف دارد. بقیه افراد علائمی مانند تب، سرفه خشک و خستگی را نشان می‌دهند. بیشتر افراد پس از ابتلا به عفونت کرونا، با استراحت در منزل بهبود می‌یابند. درصد کمی از مبتلایان دچار علائم جدی، مانند مشکلات تنفسی شدید می‌شوند و باید در بیمارستان بستری گردند.

علائم گوارشی کرونا ویروس

بیشتر افراد با شنیدن COVID-۱۹، علائمی مانند سرفه خشک و تب بالا را تصور می‌کنند. اما تحقیقات جدید در چین نشان می‌دهد که مواردی از COVID-۱۹ فقط با علائم گوارشی ظاهر می‌شوند.

اسهال و سایر علائم گوارشی مثل تهوع، استفراغ و بی‌اشتهایی، تنها علامت در حدود یک چهارم از بیماران موارد خفیف COVID-۱۹ در این مطالعه جدید بوده است. این دسته از بیماران، دیرتر از بیماران با علائم تنفسی به دنبال مراقبت‌های پزشکی بوده‌اند.

یک تیم از بیمارستان اتحادیه و کالج پزشکی Tongji در ووهانِ چین اظهار داشته‌اند که عدم شناسایی زودهنگام این بیماران ممکن است منجر به انتقال ناخواسته بیماری از طریق بیماران سرپایی با بیماری خفیف شود. بیمارانی که هنوز تشخیص داده نشده‌اند و از توانایی خود برای آلوده کردن دیگران آگاهی ندارند.

دکتر رابرت گلاتر، پزشک طب اورژانس در بیمارستان لنوکس هیل در شهر نیویورک بر این باور است که پزشکان فقط اکنون در حال یادگیری طیف متنوعی از علائم بیماران مبتلا به COVID-۱۹ هستند.

بر اساس صحبت‌های دکتر گلاتر، متخصصان متوجه شده‌اند که علائم گوارشی، حتی بدون سرفه، تب و مشکل تنفس ممکن است علائم اولیه بیماری باشد. خبر خوب این است که اکثر بیماران با علائم گوارشی به طور معمول بیماری خفیف دارند.

در مطالعه جدید، محققان ۲۰۶ بیمار مبتلا به نوع خفیف COVID-۱۹ را مورد بررسی قرار داده‌اند. یک چهارم از این بیماران فقط علایم گوارشی داشته‌اند و یک چهارم دیگر، علایم گوارشی و تنفسی را همزمان تجربه کرده‌اند. نیمی از بیماران تنها علایم تنفسی را از خود نشان داده‌اند.

این مطالعه نشان می‌دهد تمام بیماران گوارشی اسهال داشته‌اند و اسهال آنها بین یک تا ۱۴ روز طول کشیده است. به طور متوسط اسهال پنج روز و دفع مدفوع چهار بار در روز بوده است. محققان دریافته‌اند که حدود یک سوم بیماران با علامت گوارشی تب نداشتند.

بیماران با علائم گوارشی نسبت به بیماران با علائم تنفسی دیرتر به پزشک مراجعه می‌کنند. در بیماران COVID-۱۹ مبتلا به علائم گوارشی، مدت زمان شروع علائم و پاک شدن از ویروس کرونا طولانی‌تر است.

تیم چینی تأکید کرده‌اند که البته بیماری‌های زیادی در جامعه وجود دارد که می‌تواند باعث علائم گوارشی شود و بیشتر موارد مشاهده شده از اسهال، تهوع، استفراغ یا بی‌اشتهایی ناشی از COVID-۱۹ نیست.

پزشکان لازم است علائم گوارشی حاد و جدید در بیمار با تماس احتمالی COVID-۱۹ را مشکوک در نظر گرفته و اقدامات تشخیصی لازم برای COVID-۱۹ را در نظر بگیرند.

سرماخوردگی یا ویروس کرونا؟

خوب است بدانیم خانواده ویروس کرونا شامل انواع متعددی است. ویروسی که عفونت کرونا را به وجود می‌آورد، SARS-CoV-۲ نام دارد. اما ویروس‌های دیگری از خانواده کرونا هم ممکن است در ما باعث ایجاد سرماخوردگی با علائم خفیف تا متوسط شده باشند یا بشوند که ما چندان نگران آنها نیستیم.

ویروس کرونای خطرناک با نام SARS-CoV-۲ در اثر جهش و تغییر در عوامل ژنتیک همان انواع قبلی ویروس کرونا پدید آمده است.

خوب است بدانیم ۱۵ تا ۳۰ درصد از موارد سرماخوردگی، توسط انواع قدیمی ویروس‌های خانواده کرونا ایجاد می‌شوند. بیشتر موارد سرماخوردگی ناشی از سرایت خانواده‌ای از ویروس‌ها با نام عمومی رینوویروس است.

چگونه می‌توان علائم عفونت کرونا را از سرماخوردگی تشخیص داد؟

بسیاری از علائم تنفسی عفونت کرونا و سرماخوردگی شبیه به هم هستند.

علائم سرماخوردگی به طور معمول ظرف مدت دو تا سه روز بعد از سرایت ویروس آغاز می‌شوند. این علائم شدت خفیف تا متوسط دارند و شامل موارد زیر هستند:

  • عطسه
  • آبریزش بینی
  • گرفتگی بینی
  • سوزش گلو
  • سرفه
  • ترشحات پشت حلق
  • پرآبی چشم‌ها
  • در موارد نادر، تب (بیشتر موارد سرماخوردگی با تب همراه نیست)

به طور معمول، علائم سرماخوردگی در ۱۰ تا ۱۴ روز به طور چشمگیری بهبود می‌یابند.

چگونه می‌توان علائم عفونت کرونا را از سرماخوردگی تشخیص داد

بروز علائم عفونت کرونا بین دو تا ۱۴ روز پس از انتقال ویروس کرونا آغاز می‌شوند، خفیف تا شدید هستند و حتی ممکن است به مرگ منتهی شوند. علائم شایع عفونت کرونا عبارتند از:

  • بروز تب
  • سرفه
  • مشکلات تنفسی
  • خستگی
  • سردرد
  • فقدان ناگهانی حس بویایی و یا چشایی
  • گلودرد
  • آبریزش و گرفتگی بینی
  • تهوع و استفراغ
  • اسهال

خوب است بدانیم بیشتر مبتلایان به عفونت کرونا علائم خفیف تا متوسط دارند و با استراحت در منزل و درمان‌های غیرنسخه‌ای و بدون نیاز به مراجعه به مراکز درمانی بهبود می‌یابند. برای اطمینان بیشتر علائم خود را با شماره تلفن ۴۰۳۰ یا پزشک معالج خود در میان بگذاریم.

سرماخوردگی و عفونت کرونا در زمینه پیشگیری و درمان چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟

پیشگیری از سرماخوردگی مستلزم همان کارهایی است که برای پیشگیری از سرایت ویروس کرونا انجام می‌دهیم. مهم‌ترین نکات پیشگیری از هر دو بیماری به طور عمده شامل موارد زیر می‌شوند:

  • شستن مرتب دست‌ها با شوینده دست یا صابون برای دستِ‌کم ۲۰ ثانیه
  • عدم لمس دهان، بینی و چشم با دست آلوده
  • اجتناب از قرار گرفتن در نزدیکی افراد بیمار
  • ضدعفونی کردن اجسام و سطوحی که زیاد لمس می‌شوند

خطرآفرینی بالقوه ویروس کرونا باعث شد در زمینه پیشگیری از سرایت آن اقدامات بیشتری هم به موارد بالا اضافه شود، مانند:

تا این لحظه، سرماخوردگی و عفونت کرونا هیچ‌یک قابل درمان نیستند و باید علائم آنها را کنترل کنیم تا دوره خود را بگذرانند.

تفاوت عفونت کرونا و سینوزیت

سینوزیت یکی از بیماری‌هایی است که علائم آن شبیه به عفونت با ویروس کروناست؛ از جمله گرفتگی بینی، تب و سرفه. در این نوشتار برای این که بتوانیم سینوزیت و عفونت کرونا را از هم تشخیص دهیم به بررسی تفاوت‌ها و شباهت‌های این دو بیماری می‌پردازیم.

پیش از هر چیز یادآوری می‌کنیم اگر با فردی مشکوک به عفونت کرونا تماس داشته‌ایم و هم اکنون علائمی شبیه آنفلوانزا در ما بروز یافته است، ضمن استراحت در منزل و تغذیه مناسب، حتما باید با شماره تلفن ۴۰۳۰ تماس بگیریم و از راهنمایی‌های تخصصی آنها استفاده نماییم.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد